Menu

Spitzen aanmeten in Amersfoort

spitzen aanmeten in amersfoort

Spitzen aanmeten in Amersfoort?

Bij de Danswinkel nemen we graag de tijd om jou te helpen bij het aanmeten van de juiste spitzen. Door onze jarenlange ervaring als professionele danser en in het aanmeten van spitzen weten we hoe belangrijk het is dat dit op de juiste manier moet gebeuren.

Waar moet je op letten bij het kopen van Spitzen?
Bij het laten aanmeten van je spitzen moet je rekening houden met de volgende punten.

  • Je hebt toestemming van je dansdocent
  • Je teennagels zijn geknipt zodat je hier geen last van hebt.
  • Neem je oude spitzen mee mocht je hiervoor al op spitzen hebben gedanst.
  • Neem even de tijd om je voeten op te warmen zodat je geen kramp krijgt tijdens het passen.

Hoe meten wij de spitzen aan?
In de winkel nemen we graag eerst even de tijd om te vragen wat je wensen zijn betreft het spitzen dansen. Mocht je bijvoorbeeld hiervoor al op spitzen hebben gedanst kunnen wij je helpen met een specifieke vraag. Vervolgens kijken we naar de vorm van je voet en de stand van de botten/tenen. Je krijgt van ons verschillende spitzen aangemeten van verschillende merken zodat je een brede keuze hebt uit verschillende modellen. Door dit aanbod hebben we dan ook een ruime collectie in de winkel op voorraad.

Het juist laten aanmeten duurt ongeveer 30 tot 45 min per persoon. Daarom vragen wij vriendelijk tijdig een afspraak te maken voor het laten aanmeten van je spitzen.

Dit kan je doen door een e-mail of een WhatsApp berichtje te sturen.

Vermeld aub in het bericht welke schoenmaat/spitzen u op dit moment heeft in combinatie met eventuele vragen.

Spitzen online bestellen?
Mocht u echter toch spitzen online willen bestellen omdat u bijvoorbeeld precies weet welk model u nodig heeft of aan vervanging toe bent kunt u met ons contact opnemen en kunnen wij deze met de post toesturen.

  • spitzen aanmeten
  • accessoires

In de winkel hebben we een ruime keuze uit verschillende teenbeschermers, linten, stiek en andere benodigdheden. Bekijk een deel van ons assortiment online onder het kopje ballet & spitzen accessoires

Geschiedenis
Spitzen werden in de tweede helft van de 19e eeuw ontwikkeld als reactie op de eisen van toen gemaakte choreografien in de romantische periode. Tijdens deze romantische periode, kregen ballerina’s een choreografie met veel élévation. Er werdt vereist langer op de tippen van de tenen te kunnen staan (sur les pointes). Marie Taglioni was de eerste ballerina die dit deed in het stuk La Sylphide (1832). Haar schoenen waren slechts satijnen balletschoenen met een zool van leer. De schoen zelf bood zo goed als geen geen steun. Wel had ze de zijkanten van de punt gestopt zodat de balletschoen de vorm konden behouden en ze enige steun kon vinden.

Aan het einde van de 19e eeuw gingen de Italiaanse ballerina’s balletschoenen dragen met aan de voorkant een stevig platform. De balletschoenen kregen toen ook een stevigere en sterkere zool. In tegenstelling tot de schoenen die daarvoor werden gebruikt boden deze schoenen steun omdat de box was gemaakt van verschillende lagen stof om de tenen te kunnen beschermen tegen de druk. De moderne spitzen zoals we ze nu kennen kwamen nadat ballerina Anna Pavlova in de vroege 20e eeuw haar eigen paar versterkte met leer en de tippen liet verharden.